Toen ik mijn eerste kindje kreeg in 2008 mocht ik na 6 weken bewegen, voorzichtig bewegen, dus opbouwen tot het niveau van voordat ik zwanger werd.

Het vrouwelijke lichaam veranderd tijdens zwangerschap. De bekken van een vrouw wordt losser ter voorbereiding op een bevalling. Dat is niet niks, een vrouw hoort na de bevalling de juiste begeleiding te krijgen omtrent het herstel van de bekken.

Waarom dan bewegen met de baby?

Ik heb zelf geen ouders meer en mijn schoonouders wonen niet naast de deur. Mijn man werkt fulltime. Aangezien de verplichtingen om weer te gaan bewegen riepen, kon ik mijn dochtertje nergens achterlaten. Ik moest echter kiezen om haar naar de kinderdagverblijf te brengen, omdat de peuterspeelzaal pas vanaf 2 jaar en 6 maanden is. Dat kost geld.

Ik had er weinig keus dan steeds uitstellen. Ik ben wel met mijn dochtertje gaan wandelen, nog niet eens grote stukken, het was erg leuk en gezellig. Tijdens winkelen en boodschappen doen werd mijn dochtertje door andere mensen, toevallig alle leeftijden, best grappig. Tijdens de wandeling voelde ik af en toe dat ik al te veel had gedaan dan mijn lichaam al kon. Zoiets kon ik maar raden, maar als je goed advies krijgt loop je dan gerichter, draag je op de juiste manier waardoor je nog langer van je kindjes kunt genieten.

Toch miste ik wel iets:

  • Sociale contact:

    mensen vanuit dezelfde doelgroep, met kinderen of om ervaringen met elkaar te delen. Andere mening te ontvangen. Leren van elkaar, kindjes die dan samen kunnen spelen met dezelfde achtergrond.

  • De juiste beweging:

    Ik zocht naar een sportschool waar ik samen met mijn baby terecht kon, waar ouders low impact beweging konden doen opbouwend naar sterke bekken en spieren. Al zou je een aparte advies van een een sportinstructeur krijgen tijdens sporten, er is vaker toch te weinig tijd ervoor. Als moeder sta je vaak te sporten naast jonge grietjes die nog geen kindjes hebben en zij kunnen veel sneller en heftiger sporten, als moeder vanuit je oude gedachten doe je dan automatisch mee.

 

Laatste nieuws

Hoera onze locatie ...

Vandaag ben ik meer dan trots! Het begon met ...

TV opname Nieuwkoop BCW

In het kader van PAPA worden en zijn, ...

Mama masterclass 2017 ...

22 - 26 februari 2017 : Negenmaandenbeurs RAI ...

Groene Gezinsbeurs BCW ...

Op 1 oktober zijn we uitgenodigd op de Groene ...

Foto's 

Kalender

May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Contact

Scroll to top